Elektrikli Taşıtlarda Kullanılan İndüksiyon / Sabit Mıknatıslı Motor_x000D_ Sürücülerinin Simülasyonu ve Motor Dinamiklerinin Analizi - KIYAK, İSMAİL (My University, 2020)
Bu makalede, elektrikli araçlarda kullanılan motor çeşitlerinden sincap kafesli indüksiyon motor ve sabit mıknatıslı senkronmotorun yapısal özellikleri ve hız dinamikleri karşılaştırılmıştır. Karşılaştırılmanın doğru yapılabilmesi için aynı tork alt ındabenzer parametrelere sahip motorlar, alan odaklı kontrol (FOC) yöntemi ile sürülmüştür. Motorların hızlanma ve yavaşlamaesnasında geçici hal durumları simülasyon ortamında incelemiş ve karşılaştırılmıştır. Sonuçlar göstermektedir ki indüksiyonmotorları hız değişimlerine daha çabuk tepki gösterirken, sabit mıknatıslı motorlar daha geç tepki vermektedir. Bunun yanındasabit mıknatıslı motorların tork gerektiren kalkış anlarında daha iyi performans gösterdiği anlaşılmıştır. Simülasyon PSIMprogramı kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Simülasyonda kullanılan motor sürücülerin anahtarlama frekansı, giriş gerilimlerivb. parametreler aynı seçilmiştir.

In this paper, structural characteristics and speed dynamics of squirrel cage induction motor and permanent magnet synchronous_x000D_ motor, used in electric vehicles are compared. The motors with similar parameters under the same torque have been driven by_x000D_ the field oriented control (FOC) method in order to ensure correct comparison. Transient conditions of the motors during_x000D_ acceleration and deceleration were examined and compared in simulation. The results show that the induction motors react_x000D_ more quickly to the speed changes, whereas the permanent magnet motors react more late. In addition, it is understood that_x000D_ permanent magnet motors perform better during torque-demanding moments. Simulation was performed via PSIM program._x000D_ The parameters such as switching frequency, input voltage were selected the same in motor driver simulations.
Simulation of Induction / Permanent Magnet Motor Drives Used in Electric Vehicles and Analysis of Motor Dynamics