Sosyal medya risklerinin yönetilmesinde iç denetimin rolü ve medya sektöründe bir araştırma - Kaya, Erdi (My University, 2018)
Sosyal medya, teknolojik gelişmelerle birlikte giderek gelişen dijital dünyaya ayak uydurmaya çalışan ve yenilikleri yakından takip etmek isteyen kurumlar için çok önemlidir. Hızı ve geniş etki alanı sayesinde kurumlara sayısız katma değer sağlayan sosyal medya, kurumların önemli bir parçası konumundadır. Her geçen gün yeni bir işlevi keşfedilen sosyal medyanın kurumlar için önemi giderek artmaktadır. Ancak sosyal medya yapısal özelliklerinden dolayı önemli riskler barındırmaktadır. Sosyal medya riskleri doğru bir şekilde yönetilmediği takdirde kurumlar açısından ciddi bir tehlike arz etmektedir. Kurumlar için önemli bir tehdit unsuru olan sosyal medya risklerinin yönetilmesi hususunda, iç denetimin önemli sorumlulukları bulunmaktadır. Bu çalışmada sosyal medya konusunda iç denetimin üstlendiği sorumluluklar anlatılmaktadır. Sosyal medya birimine yapılan bir iç denetim uygulamasıyla da iç denetimin, sosyal medya risklerinin yönetilmesindeki önemli rolü ortaya konulmuştur.

Social media is very important for organizations that are trying to keep pace with the digital world that is developing together with technological developments and wants to follow trends closely. Social media is an important part of the organizations, providing countless added value to corporations through its speed and wide range of influence. The social media, of which a new function is being dicovered each passing day, is becoming increasingly important for businesses. However, there are significant risks due to the structural characteristics of social media. Social media is a serious threat to the organization if it is not managed properly. Internal audit has important responsibilities in managing social media risks that are a significant threat to corporations. The responsibilites that internal audit has undertaken about social media is explained in this study. An internal audit application to the social media unit has also revealed the important role of internal audit in managing social media risks.
Keywords: Auditing, Internal; Denetim, İç; Internal Audit; İç Denetim; Management; Risk management; Risk yönetimi; Social aspects; Social media; Social Media Risk; Sosyal medya; Sosyal Medya Riski Social Media; Sosyal yönleri; Yönetim