Mekatronik donanımlı içten yanmalı benzinli motorların performans değerlendirmeleri için yazılım ve donanım sisteminin tasarımı - (:unkn) unknown (My University, 2005)
Bu çalışmada, 1.6 16V Ford Zetec benzinli motorun performans ölçüm ve değerlendirmelerinde kullanılmak üzere yazılım ve donanım olarak temel bir alt yapı oluşturulması amaçlanmıştır. Özellikle, motor performansını etkileyen unsurlar olan, silindire alınan hava miktarı ve sıcaklığının, soğutma sıvısı sıcaklığının, motor devri ve üst ölü nokta (ÜÖN) bilgisinin, supapların açılma zamanının, gaz kelebeği konumunun ve egzoz içindeki çiğ atık miktarının ölçülmesi ve görüntülenmesi bilgisayar ortamında sağlanmıştır. Motor üzerindeki sensörlerin çalışma karakteristiğini elde etmek amacıyla bir dizi deney yapılmış ve her bir sensörün çalışma fonksiyonları eğri uydurma yöntemi ile elde edilmiştir. Sensörlerden gelen verilerin kaydedilmesi ve aynı zamanda bilgisayar ekranında görüntülenmesi amacıyla Delphi programıyla bir yazılım oluşturulmuştur.

In this study, a hardware and software system were designed to measure and evaluate the performance of a 1.6 16 V Ford Zetec motor. The factors effecting motor performance such as amount and temperature of air taken into the cylinders, temperature of the cooling liquid, data of motor cycle and upper dead point, opening time of the valves, state of gas regulator and quantity of the oxygen in exhaust were measured and computerized. In order to determine the operational characteristics of these sensors a series of experiments were carried out. A software was developed by delphi programming in order to register and display the data coming from the sensors.
Designing a hardware and software for the performance evaluation of combustion engine equipped with mechatronics system