Halkla İlişkiler Faaliyetlerinde Kullanılan Dil: T. C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Örneği - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Bu çalışmada halkla ilişkiler faaliyetlerinde kullanılan dilin özellikleri ve unsurlarınınortaya konulması, bu dilin çeşitli yaklaşımlar açısından incelenmesi ve bu doğrultudahalkla ilişkiler faaliyetlerde kullanılan dilin genel karakteristiğinin tespit edilmesiamaçlanmıştır. Çalışmanın amacına ulaşabilmesi ve sorulara cevap verilebilmesiiçin halkla ilişkiler faaliyetlerinde kullanılan dil; retorik, söylem ve argümantasyonkuramı yaklaşımları bağlamında ele alınmıştır. Araştırma bölümünde ise literatürışığında halkla ilişkilerde dil kullanımının incelenmesi için örnek olarak seçilenT.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ait farklı halkla ilişkiler metninin analiziyapılmıştır.

In this study, the features, elements and the various approaches to the language in public relations activities are examined. In this direction, it is aimed to identify the general characteristics of the use of language in public relation. For this purpose and the answering research questions; use of language in public relations activities investigated in the aspect of rhetoric, semiotics, discourse and the argumentation theory. And in the research different public relations text of T.C. Ministry of Family And Social Policies analyzed for determining the Ministry’s use of language in public relations activities.
The Use of Language in Public Relations Activities: The Example of T.C. Ministry of Family and Social Policies
Keywords: İletişim; Halkla İlişkiler; Sosyal Çalışma