Ekonomide bilgi iletişim teknolojilerinin önemi: Ülkeler bazında karşılaştırmalı bir analiz - (:unkn) unknown (My University, 2013)
Bilgi iletişim teknolojileri yaşanmakta olan bilgi devriminin sonucu olarak doğan yeni ekonomi modelidir. İçinde bulunduğumuz dönemde ekonominin aldığı yeni biçim, bilgi ekonomisi, bilgi tabanlı ekonomi, ağ ekonomisi gibi kavramlarla adlandırılmaktadır. Bu adlandırmaların ortak noktası, yeni teknolojileri bilgi ve iletişim teknolojileri aracılığıyla toplanması, işlenmesi, saklanması ve dağıtılması daha kolay ve hızlı olan bilgiyi veya enformasyonu tüm ekonomik ve toplumsal faaliyetlerin merkezine yerleştirmeleridir. Bu çalışmada, gelişmiş ve gelişmekte olan 19 ülkenin çeşitli sosyal ve bilgi iletişim teknoloji değişkenleri arasındaki ilişki ve bilgi iletişim teknolojilerinin ülkelerin büyüme dinamikleri üzerindeki etkileri incelenmiştir. Çalışmada değişkenler arasındaki ilişki analizi için çok değişkenli istatistiksel tekniklerden boyut indirgeme amacını güden faktör analizi ve çok boyutlu ölçekleme yöntemleri kullanılmıştır. Bilgi iletişim teknolojileri özellikleri bakımından birbirine en çok benzeyen ve ideal noktada olan ülkeler, Belçika, Hollanda, Fransa, Almanya, ve İsveç olarak görülmektedir.

Information and communication Technologies are a form of new economy model as a result of information revolution. In the current period is transformed in a new format and this format is named as information economy or network economy. The common point of this al namings is collecting and storing the new Technologies with the help of information and communication tools and distributing the knowledge to centers of all economic and social activities. In this study, the relationship between variables in a variety of social and information-communication technologies of nineteen developed and developing countries is analysed and reviewed the effects of ICT on the dynamics of growth this countries. The factor analyse which aim to dimensionality reduction from multivariate statistical techniques and multidimensional scaling techniques are used for the relationship analyse between variables. In the terms of features of ICT the most similar countries at the ideal point are Belgium, Netherlands, France, Germany and Sweden.
The significance of information Technologies in economies: A comparative analysis on the basis of some countries