Kırgızistan Cumhuriyeti’nin dış ticaret ilişkileri (1990’dan günümüze) - Akideyeva, Rahat (My University, 2003)
Kırgızistan Cumhuriyeti'nin Dış Ticaret ilişkileri (1990'dan Günümüze) başlıklı tez çalışması beş bölümünden oluşmaktadır. İkinci bölüm Teoride Dış Ticaret, üçüncü bölüm Kırgızistan Cumhuriyeti'nin Sosyal-Ekonomik Yapısı ve dördüncü bölüm ise Kırgızistan'da Dış Ticaretin Yapısı ve Gelişimini kapsamaktadır. Çalışmanın dördüncü bölümünde Kırgızistan'ın Sovyet Birliği dönemindeki ve bağımsız sonrası dış ticareti araştırılmıştır. Bu bölümde Kırgızistan-Türkiye arasındaki dış ticaret ilişkileri de yer almaktadır.

The work the Kyrghyzstan Republic Foreing Trade relations (since 1990 for todays) consists of five chapters. The second chapter Theory of Foreing Trade, the third chapter The Social - Economic structure of the Republic of Kyrgyzstan and the fourth chapter presents Structure of Foreing Trade and Process of Development. At the fourth chapter this work prezents The Kyrgyz Foreing Trade in Soviet periods and after independence. Also this chapter describes Kyrgyz-Turkish relation in this field.
Keywords: Dış ticaret; Kırgızistan_Dış Ekonomik İlişkiler_Türkiye; Kırgızistan_Dış Ticaret; Kırgızistan_Ekonomik Durum; Ticaret