Land Art’ın gelişimi ve yerleşik sanata dönüşümü - Akyüz, Dilek (My University, 2011)
Bu çalışmada Land Art akımının gelişimi, doğa ve çevreyle olan ilişkisi, doğa ve sanat arasındaki bağlantıdan başlayarak incelenmiştir. İlk bölümde, doğa, çevre, ekoloji ve bunların sanatla etkileşimi hakkındaki temel felsefi yaklaşımlara değinen alıntılar bulunmaktadır. İkinci bölümde ise, sanat akımı olarak Land Art ele alınmış, gelişimi, sorunları ve dönüşümü açıklanmış, önemli sanatçıları incelenmiş, yaptıkları eserlere örnekler verilmiştir. Sonuç bölümünde, bu çalışmadan çıkarılan sonuçlar açıklanmıştır.

In this Study Land Art’s development has been analyzed due to its relationship with nature and environment, starting from the relationship of Art and Nature. The first Chapter contains quotations of basic philosophical approaches about nature, environment, ecology and their interaction with Art. The second chapter analyses Land Art as an Artistic movement, it explains the development, problems and transformation of Land Art, studies of the significant Land Art artists and gives examples of their work. The Conclusion explains the results of this study.
Keywords: Heykel