G class frigate main propulsion cycle analysis - Dündar, Faruk (My University, 2003)
High thermal efficiency is most desirable. It is versatility which has made LM2500 gas turbine a success. Such factors, as reliability, low maintance, fast starts, size, weight, automation, initial coast, long life, fuel type. LM2500 gas turbine can be adapted arrangement of air flow after combustion chamber. In this arrangement, the air coming out from combustion chamber is subdivided as per the requirement of high pressure turbine. This arrangements are called Modified LM2500 gas turbine. As a result of this study, general equations of thermal efficiency and power of two cycles were found as the function of compressor pressure ratio . Modified LM2500 gas turbine cycle offers an efficiency improvement of about 1.5-2 percentage points over LM2500 gas turbine cycle. Ocak, 2003 Faruk DÜNDAR

G SINIFI FIRKATEYİNLERİN ANA TAHRİK SİSTEMİNİN ÇEVRİM ANALİZİ Yüksek ısıl verim her zaman arzu edilen bir olgudur. LM2500 gas turbinini başarılı kılan değişken özellikte olmasıdır. Bu özelliklerin başında; güvenilirlik, düşük bakım maliyeti, hızlı start, boyutları, ağırlığı, otomasyonu, ilk maliyetleri, uzun ömürlü ve her türlü yakıtla kullanılabilirliği gelmektedir. LM2500 gas turbini, yanma odası çıkışındaki hava akışının yeniden düzenlenmesi değişikliğine adapte edilebilir. Bu düzenlemede, yanma odasından çıkan hava yüksek basınç turbinin ihtiyacı kadar bölünmektedir. Bu değişiklik, modifiye edilmiş LM2500 gas turbini olarak adlandırılmaktadır. Bu çalışmanın sonuçunda her iki çevrimin ısıl verimi ve iş genel denklemlerinin basınç oranın ve optimal basınç oranının fonksiyonu olduğu bulunmuştur. Modifiye edilmiş LM2500 gas turbini ısıl verimliliği açısından LM2500 gas turbinine göre %1.5-2 oranında daha iyi olduğu görülmüştür.
Keywords: Gas Türibini