Smart Drawer : Yenilikçi Çekmeceli Depolama Sistemi ve PI Kontrolör ile Çekmecelerin Konum Kontrolü - TÜRKELİ, SERKAN (My University, 2023)
Akıllı dolaplar, endüstriyel depolama alanında inovatif ve kullanıcı odaklı bir çözüm olarak karşımıza çıkmaktadır. ”Smart Drawer”, pazarda bulunan ürünlerden daha düşük maliyete ve satış fiyatına sahip olması, kullanımın gerçekleşeceği kurumun mevcut dolap sistemini ve üretim şeklini büyük ölçekte değiştirmemesi, sade bir arayüze sahip olması ve sağlamlıktan ödün vermemesi sayesinde öne çıkan ürünlerden bir tanesidir. Bu sistem, Debian temelli olup Python ve JavaScript gibi dillerle kodlanmış olup, sistemde master ve slave olarak iki tip dolap mevcuttur. Kullanıcı yetkilendirmesine dayalı işlemler uygulanmaktadır. Yetkili kullanıcının gerekli komutları sisteme vermesi durumunda step motorun hareket ettirdiği dolabın yatay eksende konum kontrolü PI kontrolör ile sağlanmıştır. Bu yenilikçi akıllı dolap sistemi, endüstriyel depolama alanında verimliliği artırmak ve işletmelerin lojistik süreçlerini iyileştirmek amacıyla tasarlanmıştır.

Smart cabinets emerge as an innovative and user-centric solution in the industrial storage area. "Smart Drawer" is one of the standout products thanks to its lower cost and sales price compared to other products on the market, its not requiring significant changes to the existing cabinet system and production method of the institution where it will be used, its simple interface, and its uncompromising sturdiness. This system is Debian-based and coded in languages such as Python and JavaScript, and there are two types of cabinets in the system: master and slave. Operations based on user authorization are implemented. When the authorized user gives the necessary commands to the system, the position control of the cabinet moved by the stepper motor on the horizontal axis is provided with a PI controller. This innovative smart cabinet system is designed to increase efficiency in the industrial storage area and to improve the logistic processes of businesses.
Smart Drawer: Innovative Drawer Storage System and Position Control of Drawers with PI Controller