The concept of concerted practices in EC and Turkish competition laws - Akpunar, Bülent Sabri (My University, 2002)
Bu tez, Avrupa Topluluğu ve Türk Rekabet Hukuku Sistemlerindeki rekabeti sınırlayıcı uygulamaları temel alarak 'uyumlu eylemler' kavramını tartışmaktadır. Bu amaçla, konuyla yakından ilgili teorik ve uygulamalı konulara özel önem verilmiştir.Bu anlamda, ilk bölüm, sırasıyla rekabet ve rekabet hukuku ile Avrupa Topluluğu ve Türk Rekabet Hukuku sistemlerini ele almıştır. İkincil olarak, uyumlu eylemler kavramının daha iyi anlaşılabilmesi amacıyla rekabeti sınırlayıcı uygulamalar olgusu, anlaşmalar ve teşebbüs birliği kararlarıyla sınırlı olmak üzere öncelikle incelenmiştir.Sonraki safhada, tezin ana konusu olan 'uyumlu eylemler'in, geniş ve karşılaştırmalı bir şekilde ele alınmış analizi sunulmuştur. Sonuç bölümüne gelmeden önce konuyla ilgili olarak oligopolistik piyasaların kontrolü ve özellikle birlikte hakimiyet hususlarına değinilmiştir.Tezin sonuç bölümü, konuyla ilgili tez süresince edinilmiş bulgularımızı ve çalışmanın kısa bir değerlendirmesini içermektedir.
Keywords: Avrupa Birliği_Hukuk