Tam rekabet piyasa koşulları çerçevesinde elektronik ekonominin incelenmesi - Sert, Elif (My University, 2010)
Son yıllarda hızla gelişen internet teknolojisi ile internet üzerinden ürün pazarlama, pazaryeri oluşturma ve yeni pazarlar keşfetme faaliyetlerinin önemi gittikçe artmıştır, sanal ortamdaki ticaret farklı şekillerde varlığını hızla sürdürerek etkisini global çerçevede göstermiştir. Bu çalışmada klasik mikro iktisat piyasa yapısının genel hatları kısaca anlatılmıştır. İnternet teknolojisindeki gelişmelerle birlikte kavramsal olarak mikro ekonomide yerini alan e-ticaret ve e-ticaretin piyasaya olan rekabetçi etkisi incelenmiştir. Türkiye ve Dünya üzerindeki internet ekonomisi ile ilgili gelişime de değinilmiştir. Çalışmanın amacı E-Ticarete iktisadi bir bakış açısı kazandırmaktır.

In recent years, marketing a product via internet,creating a marketing place and the activities for discovering new markets have been gainingthe importance day by day thanks to the developing internet technology; trade from the internet has showed its effect globally by maintaining its existance in different ways. In this study,the general structure of the Classical Micro Economics is told briefly. In addition to the developments in the internet technology, e-trade and its competitive effect to the market are analysed conceptually. Also, the development of the internet economy over Turkey and the whole world are mentioned. The purpose of the study is to bring in a new view over E-Trade.
Keywords: Elektronik Ticaret; Pazarlama; Rekabet