Sıçanlarda MK-801 ile oluşturulmuş şizofreni modelinde nikotinik alfa 7 reseptörlerinin şizofreninin pozitif, negatif ve kognitif semptomları üzerine olası etkilerinin incelenmesi - Ünal, Gökhanzar (My University, 2017)
Şizofreni hastalarının beyin dokularında α7 nikotinik asetilkolin reseptör(nAChR) ekspresyonunda azalma ve bu reseptörü kodlayan genlerde polimorfizmgösterilmesi üzerine bu reseptörler şizofreni tedavisi için hedef haline gelmiştir.

Investigating The Effect of Alpha 7 Nicotinic Receptors on Positive, Negativeand Cognitive Symptoms of Schizophrenia in MK-801 Induced SchizophreniaModel in Rats
Keywords: A-582941; CCMI; Farmakoloj; İlaç tedavisi; İlaçlar; MK-801; PNU-120596; Psikiyatrik hastalıklar; Schizophrenia; Şizofrefreni; Şizofreni A-582941; Tedavi