Yeni ürün geliştirme sürecinde ticarileştirme kararları ve bireysel bankacılık sektöründe bir uygulama - Serdavaa, Shijirtuya (My University, 2006)
YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME SÜRECİNDE TİCARİLEŞTİRME KARARLARI VE BİREYSEL BANKACILIK SEKTÖRÜNDE BİR UYGULAMA Teknolojinin hızla geliştiği, rekabetin yoğun yaşandığı günümüzde işletmeler varlıklarını sürdürebilmek için yeni ürünler üretmek zorunda kalmaktadır. Sürekli değişen tüketici istek ve gereksinimlerini karşılayabilecek yeni ürünler üretebilen işletmeler rekabet avantajı elde edebilecektir. Ancak yeni ürün geliştirip pazara sunmak çok riskli bir süreçtir. Pazara sunum aşaması yeni bir ürünün pazarda başarılı olmasını belirleyen en önemli safhadır. Aynı zamanda yeni ürün geliştirme sürecinin en maliyetli ve riskli aşamasıdır. Bu çalışmada yeni ürünlerin pazara sunum aşamasında alınan stratejik ve taktik ticarileştirme kararları incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışma 3 bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde yeni ürün ile ilgili tanım ve kavramlar, yeni ürün geliştirmeyi etkileyen faktörler, yeni ürün geliştirme aşamaları ve yenilik stratejileri anlatılmıştır. İkinci bölümde yeni ürünün ticarileştirme kararları ayrıntılı bir biçimde anlatılmıştır. Bu bölümde yeni ürün pazar stratejisi, konumlandırma, markalama, fiyatlandırma, tutundurma ve dağıtım kararları ele alınmıştır. Son bölümde ise bireysel bankacılık sektöründe yeni kredi kartın pazara sunum kararları incelenmiştir.

THE COMMERCIALIZATION DECISIONS AT NEW PRODUCT DEVELOPMENT PROCESS AND AN APPLICATION IN INDIVIDUAL BANKING SECTOR In these days of rapid-growing technology and high competition, companies must develop new products in order to survive. Companies producing new products to meet customer’s continuously varying request and needs have the competitive advantages. However, the process of developing and launching a new product is very risky. The launch of new product is the most essential part in determining the success of a new products in the market. At the same time, it is the most expensive and risky period of the new product development. The objective of this thesis is to investigate strategical and tactical launch decisions of new product development process. The study is composed of three chapters. The first chapter discusses the definitions and conceps associated with a new product, factors influencing the new product development and its stages and the innovative strategies. The second chapter deals, in detail, with the decisions on commercialization of a new product. Market strategy, positioning, branding, pricing and promoting and distributing of new products was explained. Finally in third chapter, decisons made on launching a new credit card in individual banking sector are investigated.
Keywords: Bankalar ve Bankacılık_Ticarileşme; İş Analizi; Pazarlama_Rekabet; Üretim Yönetimi; Üretim_Planlama