Gelibolulu Mustafa b. İbrahim ve tuhfetü'l-avâmil'i (inceleme-tahkik) - İnanç, Yonis (My University, 2009)
Bu çalışmada Gelibolulu Mustafa b. İbrahim’in Tuhfetü’l-Avâmil isimli eseri incelenecek, Gelibolulu Mustafa b. İbrahim hakkında kısaca bilgi verilecektir. Tuhfetü’l-Avâmil, İmam Birgivî’nin (929-981/ 1523-1573) Avâmil’ine yazılmış bir şerh olduğu için Avâmil üzerinde de ayrıntılı olarak durulacak, Avâmil şerhlerinden bahsedilecektir. Ancak çalışmanın temelini Tuhfetü’l-Avâmil’in incelenmesi ve tahkiki teşkil edecektir.

Our aim in this thesis is to examine Mustafa b. Ibrahim’s work entitled Tukhfatu’l-‘Avâmil and give brief information about his life. In fact, Tukhfatu’l-‘avâmil is a book of commentary that has been written on al-Imâm al-Birqivî’s book called al-Avâmil. For that reason, we will mention about al-Avâmil in detail and books which has been written on it in order to explain it. However, our main goal is to study on Tukhfatü’l-Avâmil and to investigate (tahqîq) it.
Keywords: Arap Dili; Biyografi