İşletmelerde kullanılan teknolojilerin rekabet avantajı yaratmadaki rolü - Özdener, Kurtuluş Ayşe (My University, 2004)
Soyadı : Kurtuluş Ayşe Özdener letme Bilim Dalı : Yönetim ve Organizasyon Yrd. Doç. Dr. Meliha Deniz Börü Tez Türü ve Tarihi : Yüksek Lisans - Kasım 2004 Teknoloji, Rekabet

İŞLETMELERDE KULLANILAN TEKNOLOJİLERİN REKABET AVANTAJI YARATMADAKİ ROLÜ Değişen dünyada işletmeler etkileyen en önemli faktörlerden biri teknolojidir. Son yıllarda dünyada bir çok teknolojik değişim meydana gelmiştir. Bu değişimlerden olumlu yönde faydalanabilmek işletmelerin bu teknolojileri yakından takip etmeleri ve izledikleri rekabet stratejileri ile söz konusu olmaktadır. Bu tezde, işletmelerde kullanılan teknolojiler, kullanım alanları, işletmelere sağladıkları faydalar, rekabet unsurları üzerindeki etkiler ve rekabet avantajı yaratmadaki rolleri üzerinde incelemeler yapılmıştır. Name and Surname : Kurtuluş Ayşe Özdener Field : Business Programme : Management and Organization Supervisor : Yrd. Doç. Dr. Meliha Deniz Börü Degree Awarded and Date : Master - November 2004 Technology, Competition ABSTRACT THE ROLE OF THE TECHNOLOGIES USED BY COMPANIES IN THE CREATION OF COMPETITION ADVANTAGE In changing world, the most important factor affecting companies is technology. In last recent years, there have been many technological changes. It depends on how much close companies follow these technological developments and their competency strategies, to make benefit for themselves. In this thesis study, the technologies that companies are using, their usage areas, the benefits of the usage of these technologies, effects on competency factors and the roles of creating competency advantages are studied.
Keywords: Endüstriyel Yönetim; Rekabet