Yabancı dil öğretiminde internet tabanlı program kullanımına ilişkin bir çalışma - (:unkn) unknown (My University, 2010)
Bugün yüz-yüze yerleşik sınıf içinde öğretim ve öğrenme hızlı ve aşamalı bir şekilde zaman ve mekândan bağımsız olan çevrimçi eğitime doğru değişmektedir.Bu değişime bağlı olarak eğitim teknolojilerinin eğitimde kullanımı günden güne artmaktadır. Bu alanda benzer uygulamalara yönelik çeşitli çalışmalar ülkemizde de uygulanmaktadır. Bu kapsamda yabancı dil öğretiminde eğitim teknolojilerinin etkin bir şekilde kullanımı önemli bir gereksinim haline gelmiştir. Bıı çalışmada, cinsiyet, fakülte-bölüm, seviye, çevrimiçi (online) program kullanımı, kullanım sıklığı, dil becerileri ve teknik destek alma gibi kriterler göz önünde bulundurularak çevrimiçi (online) program anket araştırma tekniği ile değerlendirilecektir. Anketler sonucunda elde edilen veriler çeşitli istatistiksel teknikler kullanılarak analiz edilecek ve çevrimiçi (online) mevcut program içerisindeki etkinliği araştırılacak ve tartışılacaktır.

Today built-in face to face classroom teaching and learning have been gradually and rapidly shifting towards online education, which is independent of time and space. Regarding this change, use of educational technologies in education has been increasing day by day. It has been observed that various studies relating to such applications have been conducted in this area in Turkey, too. In this context, using educational technologies efficiently in foreign language teaching has become an urgent need. In this study, taking into consideration the criteria such as sex, faculty- major, level, the online program use, frequency of its use, language skills and getting technical assistance were assessed through a series of questions in survey-like technique. Data acquired as a result of the survey will be analyzed using various statistical techniques and the efficiency of the online program within the current program will be researched and discussed.
An applied study of the use of an online program in foreign language teaching