Bir din eğitimi problemi olarak olarak kadın ve aile dergisinde kadın konusu - Bakaç, Büşra Nur (My University, 2019)
BİR DİN EĞİTİMİ PROBLEMİ OLARAK KADIN VE AİLE DERGİSİNDE KADIN KONUSUToplumda kadın konusu her dönemde önemini koruyan bir özelliğe sahip olmuştur. Bu sebeple her dönemde de kadın üzerine çeşitli araştırmalar yapılmış ve kadın tarihi araştırmalara konu olmuştur. Ancak süreli yayınlarda kadını inceleyen yeterli sayıda araştırmaya rastlanamamıştır. Bu sebeple bu araştırma için yayımlandığı dönemde Müslüman kadına yönelik etkin bir role sahip olan Kadın ve Aile Dergisi seçilmiştir. Dergide kadına dair belli başlı konular incelenmiştir. Kadının Doğası başta olmak üzere Eğitim, Çalışma Hayatı, Feminizm, Siyaset ve Medya üzerinden kadının konumlandırıldığı yerin neresi olduğu Kadın ve Aile Dergisi özelinde araştırılmıştır. Bu doğrultuda derginin yayımlandığı 1985-1998 yıllarını kapsayan dönemdeki dergi faaliyetleri ve kadın konusu ayrıntılı olarak incelenmiştir.

Matter Of Woman In The Magazine Of Woman And Family As A Religious Education ProblemThe woman matter in the society had been the characteristic that keeps its importance in each period. Therefore various researches on the woman in each period were made and subjected to the historical researches. But sufficient number of researches in which analyze woman in the periodical publications has not been encountered.In this reason, woman and family magazine having an effective role towards muslim woman in the period it was publicated has been selected. In magazine, certain subjects about woman has been researched. Especially nature of woman, through education, working life, feminism, politics and media the matter where woman is situated has been investigated. Accordingly, magazine activities that include years of 1985-1998 and matter of woman was investigated in detailed way.
Keywords: Aile Woman; Dergi; Din eğitimi; Family; Journal; Kadın; Kadınlar; Religious education; Women