Gelişmekte olan ülkeler için finansal istikrar ekonomik büyüme ilişkisi : panel veri analizi - Tevkür, Hamza (My University, 2020)
Finansal istikrar kavramının önemi son yıllarda yaşanan olaylar neticesinde daha da fazla önem kazanmıştır. Ekonomide kaynakların üretken bir biçimde kullanılması finansal istikrarı sağlarken aynı zamanda fiyat istikrarını da beraberinde getirmektedir. Son dönemlerde yaşanan krizler sonucunda Merkez Bankaları da finansal istikrar kavramını öne çıkarmaktadırlar. Küresel ekonomide oluşan gelişmeler doğrultusunda finansal istikrarı sağlamaya yönelik finans kurumlarının oluşması ön plana çıkmaktadır.

The significancy of the financial stability has gained even more importance due to the current cases in recent years. Resource utilization in an effective way has led not only financial stability but also price stability alongside. As a result of the recent crisis, Central Banks have also put forward the notion of financial stability. In accordance with the developments of global economy, the formation of the financial institutions, providing the financial stability, has come into foreground.
Keywords: Developing Countries; Economic Growth; Ekonomik Büyüme; Finance; Financial Stability; Financial System; Finansal İstikrar; Finansal Sistem; Gelişmekte Olan Ülkeler; International trade; Maliye; Merkez Bankası; Panel Data; Panel Veri Central Bank; Uluslararası ticaret