Florokinolon kullanımı ve retina dekolmanı riski - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Oral florokinolon kullanımının retina dekolmanı riskini arttırdığını iddia eden bir makale üzerine başlayan hararetli tartışmalar artarak devam etmektedir. Son iki yılda, elimizde aynı konuyla ilgili saygın dergilerde basılan beş ayrı çalışma var. Bunlardan bazıları ilk makaleyi teyit ederken diğerleri aykırı sonuçlar bildirdiler. Elinizdeki yazı, florokinolon kullanımı ve retina dekolmanı riskini inceleyen bahse konu önemli makaleleri mercek altına alarak bu tartışmalı konuyu okuyucular için kısaca derlemiştir.

An article claiming that oral fluoroquinolone use associates with a high retinal detachment risk has become a hot topic for the last two years. So far, we have five different published important study searching the same issue. Some of them confirmed the first article whilst the others reported contradictory results. The current article aimed to evaluate all those important reports published and summarize this conflicting issue briefly for the readers.
Fluoroquinolone use and the risk of retinal detachment
Keywords: Göz Hastalıkları