İMAM SERAHSİ’NİN HAYATI VE HELAL KAZANCA DAİR BAZI GÖRÜŞLERİ - (:unkn) unknown (My University, 2013)
Xl. yüzyılın önde gelen Hanefî fakihlerinden olan Serahsî, aynı zamanda bu mezhebin taşıyıcısı konumundadır. Onun el-Mebsut adlı eseri, Hanefî mezhebinin temel ve zâhiru'r-riyâye görüşlerini içermek-- tedir. O, sadece ilimle meşgul olmayıp sorumlu bir âlim olarak yöne-- timin adaletsiz uygulamalarına da müdahale etmiştir. Bu sebeple de uzun süre hapiste kalmıştır. Onun el-Mebsut adlı ansiklopedik eserinin bir bölümü "Kitabu'l-Kesb" adını taşımakta ve helal kazanç esaslarını ele almaktadır. Bu makalede onun kısaca ilmî kişiliği, hapis hayatı ve helal kazanca dair bazı görüşleri ele alınacaktır.

Xl. yüzyılın önde gelen Hanefî fakihlerinden olan Serahsî, aynı zamanda bu mezhebin taşıyıcısı konumundadır. Onun el-Mebsut adlı eseri, Hanefî mezhebinin temel ve zâhiru’r-riyâye görüşlerini içermek— tedir. O, sadece ilimle meşgul olmayıp sorumlu bir âlim olarak yöne— timin adaletsiz uygulamalarına da müdahale etmiştir. Bu sebeple de uzun süre hapiste kalmıştır. Onun el-Mebsut adlı ansiklopedik eserinin bir bölümü “Kitabu’l-Kesb” adını taşımakta ve helal kazanç esaslarını ele almaktadır. Bu makalede onun kısaca ilmî kişiliği, hapis hayatı ve helal kazanca dair bazı görüşleri ele alınacaktır.
The Life of Imam Sarakhsi’s and Some Opinions on Lawful Acquisition
Keywords: Tarih