Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi’ndeki ortak kullanım alanlarında toplam bakteri yükünün araştırılması - Siyokoğlu, Ayfer (My University, 2010)
MARMARA ÜNİVERSİTESİ GÖZTEPE YERLEŞKESİ’NDEKİ ORTAK KULLANIM ALANLARINDA TOPLAM BAKTERİ VE TOPLAM KOLİFORM YÜKÜNÜN ARAŞTIRILMASI Bu çalışmada Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi’nde bulunan sekiz farklı binanın ortak kullanım alanlarında toplam bakteri yükünün belirlenmesinde “hygislide” adı verilen aparatlar kullanılmıştır. Bakterilerin tanımlanması klasik yöntemler ile yapılmış olup, gerekli olduğu durumlarda tanımlama işleminde klasik medyadan yararlanılmıştır.

INVESTIGATION OF TOTAL BACTERIA AND COLIFORM LOADING IN THE COMMONLY USED AREAS OF MARMARA UNIVERSITY GÖZTEPE CAMPUSS. In the presented study, total bacteria loading were determined at commonly used seven different buildings by using “hygislide” equipment in the Marmara University Göztepe Campus. Assessment of the bacteria was performed using classical methods and if necessary, classical media were used for determination.
Keywords: Bakteriler; Biyoloji