TÜRKİYE’DE ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNDE TÜKETİM VETÜKETİCİ DAVRANIŞLARI ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR: ULUSALMAKALELER VE LİSANSÜSTÜ TEZLER ÜZERİNE BİR İÇERİKANALİZİ - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Bu araştırma Türkiye‟de alışveriş merkezlerine (AVM) yönelik algılarıve davranışları konu edinen tez ve makalelerin genel profilini belirlemeyiamaçlayan betimsel bir içerik analizidir. Veri toplama tekniği olarakbenimsenen doküman incelemesi sonucunda; 1993-2016 yılları arasındayayımlanmış 20 yüksek lisans, 13 doktora tezi ve 20 ulusal makale olmak üzeretoplam 53 çalışmaya ulaşılmıştır. Tez ve makaleler yıl, üniversite, örneklem veele aldıkları değişkenler itibariyle incelenmiştir. Elde edilen veriler SPSS 21.0programı aracılığıyla analiz edilerek, grafiksel ve betimsel bir biçimdesunulmuştur. Ulusal çalışmalarda en çok irdelenen faktörlerin tüketicilerindemografik unsurları, çekicilik unsurları, AVM‟lere gitme amaçları ve tutumlarıolduğu görülmüştür. Bu bağlamda elde edilen bulgular detaylı bir şekildetartışılmıştır. Araştırma sonucunda, gelecek çalışmaların yararlanması amacıylamodel önerisinde bulunulmuş ve kısıtlar verilmiştir.

This research is a descriptive content analysis, aims to determine the overall profile thesis and articles, which entreated perceptions and behaviors about shopping centers in Turkey. As a result of the document review adopted as the data collection technique; between 1993 and 2016, 20 master’s thesis, 13 doctoral dissertations, and 20 papers were accessed. Thesis and articles were analyzed in terms of the year, university, sample, independent and dependent variables. The obtained data were analyzed by SPSS 21.0 program and presented graphically in a descriptive format. Demographic factors, attractiveness factors, motivations and attitudes towards shopping centers were found to be the most important factors in national studies. Findings, in this context, have been discussed in detail. As a result of the research, a model proposal was made to use in future studies. Finally, the constraints of working are given.
CONSUMPTION AND CONSUMER BEHAVIOR IN SHOPPING MALLS IN TURKEY: THE CONTENT ANALYSIS ON NATIONAL STUDIES AND GRADUATE THESIS