İşletme Yönetim ve Organizasyonu’nda stratejik iletişim planlaması ve işlevi - Anıl, Ayşegül (My University, 2003)
İŞLETME YÖNETİM VE ORGANİZASYONU'NDA STRATEJİK İLETİŞİM PLANLAMASI VE İŞLEVİ Küreselleşmeyle birlikte uluslararası kuruluşlar rakiplerinden sıyrılarak farklı ve üstün oldukları noktaların altını çizmek ve faaliyet gösterdikleri sektörde lider konuma gelerek pazara hakim olabilmek için iç ve dış hedef kitleleri ile planlı ve düzenli iletişim faaliyetlerini sürdürme zorunluluğunun bilinciyle hareket etmeye başlamışlardır. Vizyon ve misyonlarını, kurumsal değerlerini ve iş sonuçlarını toplumla paylaşan kuruluşlar saygınlıklarını arttırırken, bu konuda tutucu ve pasif davrananlar, toplumla entegrasyonlarını hızla kaybetmektedir. İşte bu noktada önem kazanan ve yönetimsel bir işlev olarak nitelendirilen stratejik iletişim planlaması, kuruluşların iş hedefleri doğrultusunda, belirlemiş oldukları sosyal paydaşlar nezdindeki itibarının yönetilmesidir. Bu çalışma ile stratejik iletişim planlamasının; kuruluşların iş hedeflerini iş sonuçları haline dönüştürerek kurumsal amaçlarına ulaşabilmeleri için ne denli gerekli bir yöntem olduğu anlatılmaya çalışılmış ve konuyu somutlaştırmak amacıyla uluslararası ölçekte bir kuruluş olan Koç Topluluğu'nun bu alandaki çalışmaları incelenmiştir. Stratejik İletişim Planlamasının; kuruluşların küresel ve yerel pazarlardaki rekabet karşısında güçlü konumlarının sürekliliğini sağlayacak nitelikte bir yöntem olduğu kanıtlanmaya çalışılmıştır.

STRATEGIC COMMUNICATION PLANNING AND ITS FUNCTION IN BUSINESS ADMINISTRATION AND ORGANIZATION With globalization, international organizations diverged from their rivals and started to act with the awareness of the necessity in proceeding planned and systematic communication activities with the interior and exterior target masses to underline the points that they are differing with and being superior and to dominate the market by attaining the leadership in the sector they are being active. The organizations that share their visions and missions, their core values and business outcomes with society rapidly increase their respectability, whereas the conservative and passive ones lose their integration with society, rapidly. At this point the Strategic Communication Planning that gains importance and that is called an in the opinion of the shareholders according to the organizations' business targets. With this work, it is aimed to show that the Strategic Communication Planning is a very required method in attaining their institutional aims by the organizations' business targets into business outcomes and with the intention of concretizing the subject, the studies of Koç Group, an international-scale organization, is examined. It is tried to prove that the Strategic Communication Planning is a method, which has the quality of maintaining the continuity of the powerful positions of organizations against the competition in the global and local markets.
Keywords: İletişim, Organizasyonlarda; Yönetim_İşletme