Bilgi toplumunda dijital pazarlama stratejileri ve ağızdan ağıza pazarlama ilişkisi üzerine bir uygulama - Lan, Le Thi Ngoc (My University, 2019)
Bu çalışmada, bilgi toplumu döneminde dijital pazarlama stratejileri ile ağızdan ağıza pazarlama arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi yapılmıştır. Bu çalışmada giriş, gelişme ve sonuç olmak üzere toplam üç ana bölüm vardır. Birinci bölümde bilgi toplumu, dijital pazarlama, sosyal medya terimleri tanımlanmakta ve açıklanmaktadır. İkinci bölümde, ağızdan ağıza pazarlama ve bunun ayırt edici yönleri ortaya konmuştur. Üçüncü bölümde ise alkolsüz içecek sektörüne, Coca-Cola Company ve araştırma metodolojisine genel bir bakış sunulmaktadır. Bu bölümde, Coca-Cola markasının sosyal medyada uyguladığı ağızdan ağıza pazarlama kampanyaları ve bu kampanyalardan bir tanesi değerlendirilmiştir. Ayrıca değerlendirilen kampanyanın Türkiye ve Vietnam’daki etkilerinden de son bölümde bahsedilmiştir. Coca-Cola şirketinin dijital pazarlama stratejileri, özellikle sosyal medyadaki ağızdan ağıza pazarlama stratejileri gözden geçirilmiş, değerlendirilmiş ve sonucunda Coca-Cola'nın müşteri ile iletişim kurmasında, marka bilinirliği oluşturmasında, müşteriyi marka ile daha fazla etkileşime sokmasında yaşanan değişimler üzerinde durulmuştur.

In this study, evaluating relationship between digital marketing strategies and word-of-mouth in information society era is conducted. There are three main parts in this study excluding introduction and conclusion. In the first part, information society, digital marketing, social media terms are defined and explained. In the second part, word-of-mouth marketing and distinguish forms of it is revealed. In the third part, overview of soft drink sector, about Coca-Cola Company and research methodology is mentioned. The important thing in this part is evaluation of an application in word-of-mouth marketing campaign of Coca-Cola brand in social media and effect viral of it in Turkey and Vietnam. Coca-Cola company‘s digital marketing strategies, especially word-of-mouth marketing strategies on social media are reviewed, evaluated and result of them help Coca-Cola to communicate with customer, built brand awareness, promote customer more interacted with brand.
Keywords: Ağızdan Ağıza Pazarlama; Bilgi Toplumu Digital Marketing; Dijital Pazarlama; İnformation society; Management; Marketing; Pazarlama; Word of Mouth Marketing; Yönetim