Acele kamulaştırma - ARSLANOĞLU, Mehmet (My University, 2013)
Acele Kamulaştırma, Kamulaştırma Kanunun 27. maddesinde düzenlenen ve belirli koşulların varlığında kullanılan olağanüstü kamulaştırma usulüdür. Acele Kamulaştırmanın yapılabileceği hallerin arasında bulunan, Aceleliğine Bakanlar Kurulu’nun vermiş haller, objektif esaslara dayalı olmaması nedeniyle üzerinde ciddi tartışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmada, Danış- tay’ın yaklaşımıyla birlikte Aceleliğine Bakanlar Kurulu’nun karar verdiği hallere açıklık getirilmeye çalışılacaktır.
Keywords: Kamulaştırma, Acele Kamulaştırma, Acelelik, Danıştay Kararları.