Katılım ve mevduat bankalarının piyasa etkinliğinin karşılaştırmalı analizi ve bir uygulama - Çetin, Abdurrahman (My University, 2017)
Bu çalışmada, Türkiye’de faaliyetlerini sürdüren mevduat bankaları ile katılım bankalarının mevduat/ katılım fonu ve kredilendirme bakımından sağladıkları faydaları (faiz/ kar payları) karşılaştırmalı olarak ekonometrik modellerle analiz ederek, Türk Bankacılık Sektörünün piyasa etkinliği incelenmektedir. Ayrıca bu çalışmada ikili bankacılık sistemine sahip ülke örnekleri incelenmekle birlikte, İslam hukukuna dayalı olarak faaliyetlerini sürdürmesi gereken faizsiz bankacılık sistemi ve mevduat bankacılığı uygulamalarının farklılıkları, ürünleri, katılım bankalarının risk yönetimi ele alınmaktadır. Bu çalışma bildiğimiz kadarıyla Türkiye için bu alanda yapılan ilk çalışma özelliği taşımaktadır.

This dissertation analyses the efficiency of Turkish banking sector by comparing the benefits obtained by deposit banks and participation banks operating from deposits/ participation funds and loans (interest or profit shares) using econometric models
Keywords: Bankalar ve bankacılık; Conventional Banks; Deposits Banks; Islamic Banking and Finance; İslami Bankacılık ve Finans; Karşılaştırmalı Trend Analizi; Katılım bankaları; Konvansiyonel Bankalar; Market Efficiency; Mevduat Bankaları; Monte Carlo Simulation; Montecarlo Simülasyonu; Participation Banks; Piyasa Etkinliği; Ratio Analysis; Regression Analysis; Regresyon Analizi; Türkiye