SOSYAL SORUMLULUK FAALİYETLERİNİN SOSYAL MEDYADA_x000D_ KURUMSAL İTİBAR YÖNETİMİNE ETKİSİ - OKUR, MEHMET EMİN (My University, 2020)
Kurumsal sosyal sorumluluk (KSS), iş hayatında ve yansımalarıyla toplumda gittikçe daha çok önem kazanan,pek çok kurumun itibar yönetimi politikaları içine dâhil ettiği bir unsurdur. İşletme etiği, kurumsal hesapverilebilirlik ve sosyal farkındalık gibi farklı yaklaşımlarla birlikte ele alınabilen sosyal sorumluluk faaliyetleri,çoğu kurum tarafından da desteklenmekte ve bu destek sosyal medyada da ortaya konmaktadır. İtibar yönetimi,son otuz yıldır araştırmalara konu edilen ve kurumların yıllardır yönetim stratejilerinde yer verdiği, tümpaydaşları da etkileyen bir unsur haline gelmiştir. Bu algı araştırmada itibar bileşenleri olarak sınıflandırılanpek çok farklı dinamikten etkilenmektedir. Çalışmada özellikle Türkiye’nin en itibarlı beş kurumunun sosyalmedyadaki itibar yönetimleri kurumsal sosyal sorumluluk (KSS) paylaşımları bağlamında incelenmektedir.Bu çalışmayla elde edilen bulgularla, kurumsal sosyal sorumluluğun kurumsal itibar yönetiminde önemli birrol oynadığı ve sosyal medyada kurumsal itibar yönetimini diğer farklı unsurların da şekillendirdiği ortayakonmaktadır.

Corporate social responsibility (CSR) is an element that has become more and more important in_x000D_ business life and society, increasingly included in reputation management policies by many institutions. Social_x000D_ responsibility activities that go hand to hand with business ethics, corporate accountability ,and social awareness_x000D_ are supported by institutions and this support is also displayed on social media. Reputation management has_x000D_ become a subject of research for the last thirty years and has been included in the management strategies of the_x000D_ institutions for years, affecting all the stakeholders. This perception is also affected by many different dynamics_x000D_ that are classified as reputational components in this research. In this study, corporate social responsibility_x000D_ and reputation management, especially in the social media of Turkey’s most prestigious five institutions are_x000D_ examined within the context of CSR sharing. With the findings of this study, it is revealed that corporate social_x000D_ responsibility plays an important role in corporate reputation management and that other different factors also_x000D_ help to shape corporate reputation management in social media.
THE IMPACT OF CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY TO REPUTATION MANAGEMENT ON SOCIAL MEDIA