The Validity and Reliability of the Mental Health Continuum Short Form - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Bu araştırmada Ruh Sağlığı Sürekliliğinin Kısa Formunun Türkçe formunun geçerlik ve güvenirliğinin incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırmanın çalışma grubu 365 üniversite öğrencisinden oluşmaktadır. Doğrulayıcı faktör analizi sonucunda 14 maddeden ve üç boyuttan oluşan modelin iyi uyum verdiği bulunmuştur (birinci düzey; x²= 235.41, sd= 72, x²/sd= 3,26, RMSEA= .079, NFI= .96, NNFI= .96, IFI= .97, RFI= .95, CFI= .97, GFI= .92, SRMR= .049- ikinci düzey; x²= 235.41, sd= 72, x²/sd= 3,26, RMSEA= .079, NFI= .90, NNFI= .90, IFI= .93, RFI= .87, CFI= .92, GFI= .92, SRMR= .049). RSS-KF'nun iç tutarlılık güvenirlik katsayısı üç alt boyut için sırasıyla .84, .78, .85, ölçeğin tamamı için .90 olarak bulunmuştur. Araştırmanın sonuçları RSS-KF Türkçe formunun geçerli, güvenilir ve akademik araştırmalarda kullanılabilir bir ölçme aracı olduğunu göstermektedir

The purpose of this study is to examine the validity and reliability of Turkish version of the Mental Health Continuum-Short Form. The sample of the study consists of 365 university students. Results of confirmatory factor analysis demonstrated that the 14 items loaded on three factors (first order; x²= 235.41, df= 72, x²/df= 3,26, RMSEA= .079, NFI= .96, NNFI= .96, IFI= .97, RFI= .95, CFI= .97, GFI= .92, SRMR= .049 - second order; x²= 235.41, df= 72, x²/df= 3,26, RMSEA= .079, NFI= .90, NNFI= .90, IFI= .93, RFI= .87, CFI= .92, GFI= .92, SRMR= .049). The internal consistency coefficients of three subscales were .84, .78 and .85 and the overall scale was .90. These results show that MHC-SF is valid, reliable and suitable for academic studies
Ruh Sağlığı Sürekliliği Kısa Formu'nun Geçerliği ve Güvenirliğ
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları