Kültürlerarası reklamcılıkta afişlerin yeri ve önemi: Türkiye-Japonya karşılaştırılması - Şimşek, Emir (My University, 2009)
Japonya, Kültür, Kültürlerarası, Reklamcılık, Türkiye ÖZET KÜLTÜRLERARASI REKLAMCILIKTA AFİŞLERİN YERİ VE ÖNEMİ: TÜRKİYE – JAPONYA KARŞILAŞTIRILMASI Coğrafi olarak birbirine uzak olan iki ülke Türkiye ve Japonya, son yüzyılda yaşanan ulaşım ve iletişim teknolojilerindeki gelişmeler ile birlikte birbirlerine yakınlaşmış ve birbirlerinin kültürlerine ilgi duymaya başlamışlardır. İki toplumun ortak özellikleri olduğu kadar, büyük farklılıkları da vardır. Bu çalışma ile iki toplumun kültürlerine olan bağlılıkları, ve bu bağların görsel reklam mecralarından afiş tasarımı üzerine etkileri anlatılmaya çalışılmıştır. Advertising, Culture, Intercultural, Japan, Poster, Turkey

THE IMPORTANCE AND PLACEMENT OF POSTERS IN INTERCULTURAL ADVERTISING: COMPARISON BETWEEN TURKEY AND JAPAN Turkey and Japan are geographically far from each other, in fact in the last century, with advances in transport and communication technologies, two countries close to each other and have begun to be interested in each other's culture. As well as common features of the two communities, there are big differences. In this thesis, we tried to tell two communitiy’s culture, and these ties on the print ads from the media
Keywords: Afişler; Japonya_Reklamcılık; Reklamcılık ve Tanıtım; Türkiye_Reklamcılık