Aslan Hepgür hayatı ve musiki çalışmaları - Akyol, Ömer (My University, 2011)
(ASLAN HEPGÜR HAYATI VE MÛSİKÎ ÇALIŞMALARI) Önemli bir keman virtüözü ve bestekar olan Aslan Hepgür’ün hayatı ve mûsikî çalışmalarını konu alan bu çalışma üç bölüm ve eklerden oluşmaktadır. Aslan Hepgür’ün hayatı, sanat hayatı, keman icracılığı, bestekârlığı ve şahsiyeti hakkında bilgiler vermektedir. İkinci bölüm Aslan Hepgür’ün aile fertleri, dostları ve yakın çalışma arkadaşları ile gerçekleştirilen mülakatları muhtevidir. Üçüncü bölümde Aslan Hepgür bestelerinin genel bir değerlendirmesini, eserlerinin listesini ve notalarını içermektedir. Ekler bölümünde ise Aslan Hepgür’ün hayatı ve çalışmaları ile ilgili belgeler, aldığı ödüller ve hayatına ışık tutacak fotoğraflar yer almaktadır.

(ASLAN HEPGÜR LIFE AND MUSIC STUDIES) This study is a subject matter of the life and musical studies of Aslan Hepgür who is an important violin virtuoso and a composer.It is composed of three chapters and attachments. First chapter gives information about the life,art life,violin performans,virtuosity and personality of Aslan Hepgür. Second chapter includes of interviews with family members,companions and close work friends of Aslan Hepgür. Third chapter includes of general evaluation of Aslan Hepgür’s compositions,the lists of works and notes. Documentary materials of Aslan Hepgür’s life and studies ,his awards and photographs which lighten his life are in attachment part.
Keywords: Biyografi; İslam Dini_Müzik; İslam Müzikleri; Musiki