Hz Peygamber’in Arap Dili ile münasebeti ve hadislerle istişhad - Önen, Eşref (My University, 2002)
This work, the relation between the Prophet and Arabic consists of an introduction and two chapter. In the introduction the Tradition and Arabic is studied. We gave informations about these branches as much as it concerns our subject. Hz. Peygamber'in Arap Dili ile Münasebeti ve Hadislerle İstişhad adlı çalışmamız bir Giriş ve iki bölümden oluşmaktadır. Çalışmamız boyunca Hadis ve Arap dili ortak konuları incelendiğinden Giriş kısmında bu iki ilim dalı konusunda çalışmamızı ilgilendirdiği kadarıyla bilgi verilmiştir. Birinci bölümde ise Hz. Peygamber'in Arap dili ile münasebeti çerçevesinde O'nun Arap lugatı, lehçeleri, hitabeti, şiiri, fesahatı, belagatı ve yazısıyla irtibatı üzerinde durulmuştur. İkinci bölümde ise Hz. Peygamber'in sözlerini Arap dilinin başvuru kaynağı sayılması meselesi üzerinde durulmuş, bu konuda karşı çıkanların görüşleri ele alınmış ve değerlendirilmiştir. In the first chapter the Prophet's relaiton with Arabic. His relation with Arabic language, accents, writing, poem, clear speaking, rhetoric is studied. In the second chapter the Prophet's sayings as the reference of Arabic. In this case the opinions of the oposites are studied. The work finished with the conclusion and the bibliography.
Keywords: Arapça; Dil; Hadis Bilimi