Çift etkili silindirin servo valfle konum kontrolünün modellenmesi - (:unkn) unknown (My University, 2007)
Günümüzde bazı deneylerin yapılması çok maliyetli ve zaman alıcı olduğu için bu sistemlerin modellenmesi mümkündür. Örnek olarak bu çalısmada sistemin basıncını, silindirin uygulamıs olduğu kuvveti, silindirin hızını, silindirin konumunu ölçmek için sensörler kullanılacak ve maliyet çok yüksek olacaktır. Yapılan çalısmada servo valfle kontrol edilen silindirin konum kontrolü yapılmaktadır. Sistemin basınç değisimi, silindirin uygulamıs olduğu kuvvet, silindirin hızı, konum değimi izlenebilmektedir. Çalısmada Matlab Simulink SimHydraulic kullanılmıstır. Bu yazılımın avantajı sistemlerin matematik modellerine gerek duymadan sistem elemanları bloklar halinde temsil edilmektedir. Bu bloklarla hidrolik sistem olusturulmakta ve fiziksel davranısları izlenmektedir.

Because of some experiment making costly and taking time today. This system is modeled. For example in this work, to measure system pressure, force of applying cylinder, cylinder velocity and cylinder location is used sensor and cost increase. In this work, Cylinder location controlling is making. System pressure, force of applying cylinder, cylinder velocity, location controlling is watched. Matlab Simulink and SimHydraulic are used. This software advantage is that it has a lot of block. This blocks constitute hydraulic system and system physical behavior is watched.
Modeling double acting cylinder location control with servo valve