Öğretim Tasarımında Bir Model: Dick, Carey ve Carey - SARICAN, ELİF (My University, 2018)
Bu çalışmada öğretim tasarımı modellerinden Dick, Carey ve Careytarafından geliştirilmiş öğretim tasarımı modeli, öğretim tasarımıbasamaklarından, tasarım, analiz, geliştirme ve değerlendirme boyutlarınauygun olarak açıklanmıştır. Dick, Carey ve Carey (2001) öğretim tasarımınıyemek kitabına benzetmiş, “kendi mutfağınız, kendi malzemeleriniz ve kendikişisel dokunuşlarınızla kendinize özgü bir ürün ortaya çıkarırsınız” örneğinivererek aslında davranışçı kurama dayandırılarak oluşturulan bu modelinyapılandırmacı kuramla olan ilişkisine de dikkat çekmiştir. Başka bir ifadeyleDick, Carey ve Carey Modeli, öğretim tasarımı çalışmaları, teori veuygulamada geliştikçe, farklı kuramsal temellerden faydalanır hale gelmiştir.Kapsamlı ve sistematik bir model olan Dick, Carey ve Carey öğretim tasarımımodeli bilgisayar destekli eğitimden, web sitesi hazırlamaya, kısa dönemlieğitimlerden, günlük hayatta farklı üniversitelerin ve sivil toplum örgütlerininçalışmalarına kadar oldukça geniş bir bağlamda kullanılmaktadır.

In this study among the instructional design models, one of the instructional design model that is developed by Dick, Carey and Carey is explained in accordance with the instructional design steps, design, analysis, development and evaluation dimensions. Dick, Carey and Carey model has become to be benefiting from different theoretical foundations as the instructional design studies evolve in theory and practice. Dick, Carey and Carey instructional design model that is a comprehensive and a systematic model is being used in a pretty wide context, from computer-assisted training up to the preparation of a web site, from short-term trainings, up to the studies of different universities and non-governmental organizations in the daily life
A Model in Instructional Design: Dick, Carey, & Carey
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları