İlkokul öğretmenlerinin postmodern eğitim anlayışına ilişkin görüşleri - Çakır, Ogün (My University, 2017)
Bu araştırmanın amacı, günümüz düşünce dünyasında önemli bir yeri olan postmodernizmin, eğitim anlayışına yönelik belirginleşen ifadelerini ortaya koymak ve ülkemizde görevlerini sürdürmekte olan ilkokul öğretmenlerinin bu ifadelere ilişkin görüşlerinin kişisel ve mesleki kategorilere göre değişip değişmediğini incelemektir.Araştırmadan elde edilen bulgular şunlardır:1. Postmodern eğitim anlayışına yönelik olarak anket formunda yer alan 3. Madde için ilkokul öğretmenlerinin görüşleri cinsiyet kategorisine göre anlamlı düzeyde farklılık göstermektedir.2. Postmodern eğitim anlayışına yönelik olarak anket formunda yer alan 6. ve 14. Maddeler için ilkokul öğretmenlerinin görüşleri yaş kategorisine göre anlamlı düzeyde farklılık göstermektedir.3. Postmodern eğitim anlayışına yönelik olarak anket formunda yer alan 2., 4., 6. ve 14. Maddeler için ilkokul öğretmenlerinin görüşleri hizmet kıdemi kategorisine göre anlamlı düzeyde farklılık göstermektedir.4. Postmodern eğitim anlayışına yönelik olarak anket formunda yer alan 1., 3. ve 15. Maddeler için ilkokul öğretmenlerinin görüşleri eğitim durumu kategorisine göre anlamlı düzeyde farklılık göstermektedir.

In this study, the purpose was to reveal the reflections of postmodernism on education which has an important place in today’s world of philosophy, and to explore the relations between elementary school teachers’ specific individual attributes and statements regarding postmodern education.The findings of the study are the followings;1. For the 3rd statement in the survey form, it was found that there is a significant difference between elementary school teachers’ opinions regarding the gender category.2. For the 6th and 14th statements in the survey form, it was found that there is a significant difference between elementary school teachers’ opinions regarding the age category.3. For the 2nd, 4th, 6th and 14th statements in the survey form, it was found that there is a significant difference between elementary school teachers’ opinions regarding the length of service category.4. For the 1st, 3rd and 15th statements in the survey form, it was found that there is a significant difference between elementary school teachers’ opinions regarding the level of education category.
Keywords: 21. yy; Eğitim; Görüş ve düşünceler; modernizmmodernist eğitimpostmodernizmpostmodern eğitim modernismmodernist educationpostmodernismpostmodern education; Postmodernizm ve eğitim; Sınıf öğretmenleri; Türkiye