Olay formunda sanat nesnesi - Akdaş, Hasan (My University, 2019)
Bu eser metni, “defterler” adlı çalışmayı bir sanat nesnesi olarak sunmuş ve belirli birfelsefi görüş ve sanat alanı içerisinde anlatılarda bulunan bazı sanatçı ve sanatkuramcılarının çalışmalarının, metinler bağlamında çözümlenmesi üzerine yazılmıştır.Eser metnin ikinci bölümünde belirlenen felsefi düşüncenin anlatımları betimlenerek,olay teriminin anlamının kavranması amaçlanmaktadır. Bir sonraki bölümde belirlenenolay terimi anlamı ile sanat nesnesi arasında benzerlik kurularak sanat çalışmasıörnekleriyle ve belirli kuramsal görüşlerle, kurulan bu ilişki gerekçelendirilmektedir.Sanat nesnesinin biçiminin olay olarak belirlendiği bu metindeki anlatımların veörneklerin temel savunusu, sanat nesnesinin yalın değil karmaşık bir bütün olduğudur.Bundan dolayı sanat olaylarını belirli sabitlere indirgeyen anlatımlara karşıttır.

The text of this work presents the work “notebooks” as an object of art and is written onthe analysis of the works of some artists and art theorists who have narrated in a certainphilosophical view and art field in the context of their texts.In the second part of the work, the narratives of the philosophical thought determinedare depicted and it is aimed to comprehend the meaning of the event term. In the nextsection, this relationship is justified with examples of artwork and certain theoreticalviews by establishing a similarity between the event term and the object of art.The main defense of the narratives and examples in this text, in which the form of theart object is determined as an event, is that the art object is not a simple but a complexwhole. Therefore, it is opposed to expressions that reduce art events to certain constants.
Keywords: Art; art object; Olay; olgu; phenomenon; Sanat; sanat nesnesi Event; şey; thing