Coğrafya ders kitaplarında tarihi ve kültürel varlıkların incelenmesi - Mustafaoğlu, İbrahim Halil (My University, 2015)
Bu araştırmada 2013-2014 öğretim yılında hazırlanan lise 1, 2, 3 ve 4. Sınıf coğrafya kitapları incelenmiş, kitaplardaki tarihi ve kültürel varlıklar tespit edilmeye çalışılmıştır. Ders kitapları eğitim-öğretim faaliyetleri açısından önemli kaynaklardır. Bu kaynaklarda yer alan bilgi ve içeriklerin doğru ve yeterli düzeyde işlenmesi gerekmektedir. Bu araştırmada da ders kitaplarında yer alan tarihi ve kültürel varlıklar incelenmiş olup lise 1 ve 2. sınıf kitaplarında yeterli varlığın işlenmediği görülmüştür. Lise 3 ve 4. sınıf ders kitaplarında ise hem konu hem de resim olarak tarihi ve kültürel varlıklara yeterli şekilde yer verilmiştir. Kitaplarda yer alan tarihi ve kültürel varlıkların genelde dünya miras listesinde yer alanların olduğu görülmüştür.

In this study, high school prepared in the 2013-2014 academic year 1, 2, 3 and 4 were examined Class geography books and historical and cultural assets in the books were tried to be determined. Textbooks are an important source of educational activities. These sources of the information and content must be processed in an accurate and adequate. In this study, the textbook is located in the historic and cultural assets were examined high school was seen not committed enough assets 1 and 2nd grade book. High School in the Class 3 and 4 were found to be sufficient textbooks and subjects as well as pictures. Of the assets contained in the book was found to be generally located in the list of world heritage assets.
Keywords: Coğrafya; Lise ders kitapları