The effect of the integration of talking toys on preschoolers’ vocabulary learning in English - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Appropriate conditions and suitable materials can inspire young children to learn a newlanguage effortlessly. The present study attempted to investigate the effects of English talking toys asteaching materials on vocabulary learning of very young learners (VYL) based on their gender. Thestudy was conducted at one of the public preschools in Yenimahalle/Ankara with 48 five-year oldchildren from two classes. The first group of students was the experimental group and they wereinstructed using English talking toys as a teaching material. On the other hand, the other class was thecontrol group and was instructed using flashcards. The target vocabulary for this study, which wasincorporated into a Vocabulary Checklist Test, was developed after a close scrutiny of the relevantliterature (i.e. vocabulary learning in young learners) and examination of the theme-related curriculumemployed in the chosen preschool. To assess preschoolers' learning of target words in English, a newVocabulary Checklist Test was developed by the researcher. The results of a series of t-tests showed thatthe class instructed with English talking toys performed better on both receptive andexpressive/productive vocabulary. The results also indicated that there was not any significant differencebetween males and females in terms of the effect of English talking toys on preschool children'svocabulary learning. The findings suggest that English talking toys are not only used for entertainmentand recreational purposes, they can also be used as teaching material particularly when it comes toteaching basic English vocabulary. The current study contributed to areas such as early childhoodeducation, foreign/second language learning, foreign language testing and evaluation.

Okul öncesi eğitiminde, çocuklara uygun şartların ve materyallerin sağlanması yabancı bir dili kolayca öğrenmelerine yardımcı olabilir. Bu çalışmanın amacı, İngilizce konuşan eğitici oyuncaklarınOkul öncesi eğitiminde, çocuklara uygun şartların ve materyallerin sağlanması yabancı bir dili kolayca öğrenmelerine yardımcı olabilir. Bu çalışmanın amacı, İngilizce konuşan eğitici oyuncakların bir öğretim materyali olarak okul öncesinde anasınıflarında, İngilizce kelime öğretiminde kullanılmasının, çocukların yabancı dil kelime öğrenimleri üzerinde olumlu etkisinin olup olmadığını cinsiyet değişkenine bağlı olarak incelemektir. Bu çalışma, Ankara’nın Yenimahalle semtinde devlete bağlı bir anaokulunun iki ayrı sınıfında bulunan 48 öğrenci ile yapılmıştır. İlk grup deneysel grup olup, öğretim materyali olarak İngilizce konuşan oyuncaklar kullanılarak ders yapılmıştır. Diğer yandan, ikinci grup kontrol grubu olup, flaş kartlar kullanılarak öğretim yapılmıştır.Veri toplamak amacıyla oluşturulan Kelime Testinin içine yerleştirilmiş kelimeler, gerekli kaynak taraması yapıldıktan sonra ve uygulama yapılacak anaokulunun müfredat programı incelendikten sonra belirlendi. Öğretilmesi hedeflenen kelimeler araştırmacı tarafından geliştirilen resimli kelime testi ile ölçüldü. Uygulanan ttestlerin sonuçları, İngilizce konuşan oyuncakların küçük yaş grubu çocukların İngilizce kelime öğrenimlerinde olumlu etkisi olduğunu göstermiştir. Çalışmanın sonuçları, İngilizce konuşan oyuncakların sadece çocukları eğlendiren bir araç olarak değil, aynı zamanda temel İngilizce kelimeleri öğretmede bir öğretim materyali olarak da kullanılabileceğini göstermiştir. Çalışmanın sonunda, okul öncesi, yabancı dil öğrenimi, yabancı dil testi ve değerlendirme gibi alanlara ışık tutacak bulgulara ulaşılmıştır. bir öğretim materyali olarak okul öncesinde anasınıflarında, İngilizce kelime öğretiminde kullanılmasının, çocukların yabancı dil kelime öğrenimleri üzerinde olumlu etkisinin olup olmadığını cinsiyet değişkenine bağlı olarak incelemektir. Bu çalışma, Ankara’nın Yenimahalle semtinde devlete bağlı bir anaokulunun iki ayrı sınıfında bulunan 48 öğrenci ile yapılmıştır. İlk grup deneysel grup olup, öğretim materyali olarak İngilizce konuşan oyuncaklar kullanılarak ders yapılmıştır. Diğer yandan, ikinci grup kontrol grubu olup, flaş kartlar kullanılarak öğretim yapılmıştır.Veri toplamak amacıyla oluşturulan Kelime Testinin içine yerleştirilmiş kelimeler, gerekli kaynak taraması yapıldıktan sonra ve uygulama yapılacak anaokulunun müfredat programı incelendikten sonra belirlendi. Öğretilmesi hedeflenen kelimeler araştırmacı tarafından geliştirilen resimli kelime testi ile ölçüldü. Uygulanan ttestlerin sonuçları, İngilizce konuşan oyuncakların küçük yaş grubu çocukların İngilizce kelime öğrenimlerinde olumlu etkisi olduğunu göstermiştir. Çalışmanın sonuçları, İngilizce konuşan oyuncakların sadece çocukları eğlendiren bir araç olarak değil, aynı zamanda temel İngilizce kelimeleri öğretmede bir öğretim materyali olarak da kullanılabileceğini göstermiştir. Çalışmanın sonunda, okul öncesi, yabancı dil öğrenimi, yabancı dil testi ve değerlendirme gibi alanlara ışık tutacak bulgulara ulaşılmıştır.
İngilizce konuşan oyuncakların okul öncesi çocuklarının İngilizce kelime gelişimlerine etkisi
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları; Eğitim, Özel; Aile Çalışmaları; Psikoloji