Fonksiyonel endoskopik sinüs cerrahisinde multidetektör bilgisayarlı tomografide paranasal sinüslerin anatomik varyasyonları - Namdar Pekiner, Filiz (Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2013)
Bilgisayarlı tomografi paranasal sinüslerin hastalıklarının ve fonksiyonel endoskopik sinüs cerrahisi ile tedavilerinin değerlendirilmesinde anatomik olarak sağladığı bilgi oldukça önemlidir. Paranasal sinüslerde izlenen anatomik varyasyonlar nadir değildir. Bu makalenin amacı paranasal sinüslerde izlenebilen bazı anatomik varyasyonları sunmaktır.
Keywords: Paranasal sinüsler, anatomik varyasyonlar, bilgisayarlı tomografi, fonksiyonel endoskopik sinüs cerrahisi