Wall street week teknik piyasa endeksi (W$W)’nin İstanbul Menkul Kıymetler Borsa (İMKB)’na uyarlanması - Keskin, Kani (My University, 2006)
YÜKSEK LİSANS TEZ ÖZETİ Amerika da uzun dönemde tutarlı sonuçlar veren haftalık Wall Street Week Technical Market Index’inin İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında da yapılabilirliğini araştırmaktır. Orijinal endeksteki 10 göstergeden 6 tanesi uyarlanmış ve bu 6 değişken faktör analizinde tek bir faktöre indirilmiştir. Bu faktör ile endeks arasındaki ilişki regresyon analizi yapılarak bulunmaya çalışılmıştır. This thesis intend to investigate the applicability of the Wall Street Week Technical Market Index, that estimates coherent results in long term in the US, in order to apply to Istanbul Stock Exchange Market. Six indicators out of ten in the original index are adapted and these six indicators are eliminated into only one factor. After that, the involment between this factor and the index are tried to be exhibited by using regression analysis
Keywords: Ekonometri; İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB); Regresyon Analizi; Sermaye Piyasası