Tekirdağ yöresi alevi-bektaşi kültürü - Tarik, Ramazan (My University, 2012)
Bu çalışmamızda, Tekirdağ Yöresi’nde Alevi-Bektaşi Kültürü’nü Kılavuzlu Köyü alt başlığı altında inceledik. Kılavuzlu Köyü Bektaşi inancına sahiptir. Çalışmamızda Kılavuzlu Köyü’nün bağlı bulunduğu Amuca Kabilesini ve bu kabilenin Türkiye ve Bulgaristan’da yerleşik olarak bulunan köylerini tanıttık. Bunun yanında Kılavuzlu Köyü’nü, adet, gelenek ve görenekleri ile Trakya çevresinde hâkim olan türbeleri anlatmaya çalıştık. Gelenekler ve uygulamalar esnasında çekilmiş fotoğraflarla anlattıklarımızı desteklemeye özen gösterdik. Ayrıca isim koyma, aşure pişirme, kurban kesme gibi geleneksel uygulamalara da olabildiğince bu çalışmada yer verilmiştir
Keywords: Alevilik ve Bektaşilik; Alevilik_İslam Mezhepleri; İslam Mezhepleri