OKUL PSİKOLOJİK DANIŞMANLARINDA İŞ DOYUMUNUN YORDAYICISI OLARAK PSİKOLOJİK DANIŞMA ÖZYETERLİĞİ VE DİNLEME BECERİLERİ - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Bu araştırmada devlet okullarında çalışan psikolojik danışmanların, psikolojik danışma özyeterlik algıları, dinleme becerileri ve iş doyumları incelenmiştir. Araştımanın örneklemini, Kocaeli iline bağlı Çayırova, Darıca, Gebze, Dilovası ilçelerinde çalışan 160 rehber öğretmen oluşturmuştur.Araştırmada veri toplama araçları olarak, Psikolojik danışma özyeterlik ölçeği , dinleme becerisi ölçeği ve iş doyumu ölçeği kullanılmıştır. Verilerin analizinde tek yönlü varyans analizi (ANOVA), t testi, mann whitney u, kruskal wallis-h veçoklu regresyon kullanılmıştır. Bulgulara göre, psikolojik danışma özyeterliği ve dinleme becerileri değişkenleri birlikte, iş doyumundaki toplam varyansın yaklaşık %23'ünü açıklamaktadır.

In this study, the level of psychology consulting self-efficacy beliefs, active listening skills and job satisfaction of school counselors who work in primary and high schools were examined. The sample of the study consists of 160 school counselor who work in Çayırova, Gebze and Dilovası, which are provinces Kocaeli. Psychology consultıng self-effıcacy belıefs , active listening skills and job satisfaction was used for data collection.Data were analyzed using One Way ANOVA, Kruskal Wallis-h, t Test, Mann Whitney U. Findings indicate that psychology consulting self-efficacy beliefs and listening skills explain %23 of the total variance on job satisfaction.
IN PSYCHOLOGICAL COUNSELOR SELF-EFFICACY BELIEFS AND ACTIVE LISTENING SKILLS AS PREDİCTOR OF JOB SATISFACTION
Keywords: Psikoloji