Bilgi yönetimi ve sanal orgaizasyonlar : bir uygulama örneği - Yalçınkaya, Yalçın (My University, 2011)
BĐLGĐ YÖNETĐMĐ VE SANAL ORGANĐZASYONLAR: BĐR UYGULAMA ÖRNEĞĐ Bilmenin birikim, birikiminin yönetim durumuna gelmesinde varlığını hep sürdüren bilgi, sanal organizasyonların içindeki yaygınlık ve derinliğiyle, bugünü ve geleceği öngörebilmek için gereksinim duyulan en önemli kaynak konumundadır. Đster bireysel isterse kurumsal boyutta olsun bilgiye duyulan bu gereksinim her geçen gün daha da artmaktadır. Sanal organizasyonlarda bilginin özellikle bütünlüğü, çoğulculuğu, iletisimi ve etkilesimi içeren faaliyetlerin arka planını olusturması, dikkatlerin bilginin yönetimine kaymasını sağlamaktadır. Bu bağlamda, sanal organizasyonlarda bilgi yönetimi konusundaki farkındalığı ortaya çıkaracak bu arastırmada sanal organizasyonların bilgiye ve bilgi yönetimine bakıs açısının kurum içindeki değeri nasıl etkilediğine yönelik bir çalısma amaçlanmıstır.

KNOWLEDGE MANAGEMENT AND VIRTUAL ORGANIZATONS: A CASE STUDY Accumulation of knowing becomes to the success of organizational management, in today’s organizations. In this situation knowledge always maintains its existence. Knowledge, in the prevalence and depth of virtual organizations, is the most important resource needed for the present and predict the future state. From whether individual or organizational perspective, the need for knowledge is increasing every day. Knowledge of virtual organizations involves, in particular - especially integrity, pluralism, communication and interaction between organizational activities. This situation provides a shift of attention to knowledge management in virtual organizations. In this context, this study aims to reveal awareness of knowledge management for virtual organizations and how knowledge and knowledge management perspective of virtual organizations affect the value of organization.
Keywords: Bilgi Yönetimi; Bilişim