Amerika'da altmış yıl: Erdoğan Gürmen'in gözünden Amerika'da islam ve müslümanlar - TOPGÜL, MUHAMMED ENES (KETEBE, 2023)
Amerika’da Altmış Yıl, Amerika Birleşik Devletleri'nde Müslüman varlığının nasıl ortaya çıktığını, Müslüman toplulukların son altmış yılda hangi organizasyonları kurduklarını, ne gibi faaliyetlerde bulunduklarını ve her milletten oluşan Amerikalı Müslümanların birbirleriyle olan ilişkilerini Erdoğan Gürmen’in hatıra ve tanıklıklarıyla aydınlatılıyor. Kitap, Müslüman Amerikalıların toplumsal, eğitimsel, ilmi ve dini faaliyetlerini gösterirken, aynı zamanda zorluklarla nasıl başa çıktıklarını da vurguluyor, bu dinamik topluluğun iç dünyasına ve dışarıdaki etkilerine derinlemesine bir bakış sunuyor.