Türk ceza kanununda reşit olmayanla cinsel ilişki suçu - Karabulut, Turgay (My University, 2019)
Bu çalışmada 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nda 104. maddesindeki “Reşit Olmayanla Cinsel İlişki Suçu” konusu analiz edilmiştir. İlk olarak kavramsal çerçevede; Reşit Olmayanla Cinsel İlişki Suçunun tarihsel süreci analiz edilmiş; mukayeseli hukukta benzer suçlar incelenmiş, suç içerisinde kullanılan kavramlar açıklanmış, suçun unsurları, suçun basit ve nitelikli halleri incelenmiş, tartışmalı konular olan, her iki tarafın reşit olmadığı hallerde mağdur ve failin belirlenmesi, mahkeme kararıyla ve evlenme ile reşit olanların durumu, suçun gerçekleşmesi için gerekli olan fiil, şikâyet hakkı gibi konulara Yargıtay kararları ışığında açıklık getirilmeye çalışılmış. Son olarak suçun özel görünüş biçimleri, muhakeme, yaptırım ve zaman aşımı konuları da ele alınmıştır.

In this study, the Turkish Criminal Code numbered 5237 Article 104 “Crime of Sexual Intercourse with Non-adult “was analyzed. Firstly, as conceptual framework; the historical process of Crime of Sexual Intercourse with Non-adult, similar crimes in comparative law were examined, then the concepts used in the crime were explained. Secondly, the elements of the crime and the simple and qualified states of the crime are examined and the controversial issues such as the determination of the positions of victim and the perpetrator in cases where both sides are non-adult, the court decision and the status of the marriage with non-adult issues, the act required for the realization of the crime, the right to complain were tried to be clarified in the light of the decisions of the Supreme Court of Appeals. Finally, special aspects of crime, reasoning, sanction and timeout issues were discussed.
Keywords: Ceza hukuku; cinsel ilişki; crime; Criminal law; fail; Hukuk; Kamu hukuku; Law; mağdur; perpetrator; Public law; Reşit olmayan; sexual intercourse; suç Non-adult; Turkey; Türkiye; victim