İNTERNET AKTİVİZMİ VE MİSKİN EYLEMCİLİK ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA - (:unkn) unknown (My University, 2016)
İnternet kullanımı ile sivil katılım arasındaki tartışmalı ilişki bu çalışmanın temel konusunu oluşturmaktadır. Bir yanda İnternet'in demokrasi, özgürlük ve insan hakları gibi ilkeler doğrultusunda yurttaşların sivil katılım kanallarını genişlettiği şeklindeki görüşler, diğer yanda İnternet'in insanların fiziki hayattaki etkinliklerini azaltması şeklinde tanımını bulan slacktivism'e (miskin / tembel eylemcilik) neden olduğu yönündeki görüşler çalışmanın merakını beslemektedir. Çalışmada sivil katılım konusunda etkinliklerinin yüksek seviyede olması beklenen üniversite öğrencilerinin sanal dünya etkinlikleri ile fiziki dünyada yaptıkları etkinlikler arasındaki farkın belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu doğrultuda özellikle seçtikleri meslek itibariyle kamusal konularda daha duyarlı olmaları beklenen gazetecilik öğrencilerine yönelik bir anket çalışması gerçekleştirilmiştir. Çalışmaya göre öğrencilerin İnternet ortamındaki toplumsal sorun ve konularla ilgili içeriklere karşı duyarlı oldukları ancak söz konusu sorunların çözümü için sivil katılım ve aktivist eylemlere girişmek yerine miskin / tembel eylemcilik pratikleriyle yetindikleri anlaşılmıştır

The controversial relationship between Internet and civic engagement is the main subject of this study. The interest of the study depends onto the arguments which assume that Internet opens new gates for civic engagement for citizens in accordance with democracy, freedom, and human rights, while the other arguments assume that it reduces the physical world activities in accordance with the conceptualization of slacktivism. The aim of study is to determine the differences between virtual and physical activities of university students whose civic engagement assumed at highest level. For this purpose, a questionnaire survey has conducted to journalism students who assumed as responsive to the public issues. According to the study has understood that students who describe their selves as responsive to the content of Internet about social issues have more tendency to slacktivist practices rather than civic engagement and activist movements in physical world
A Study on Internet Activism and Slacktivism
Keywords: İletişim