Din eğitimi açısından Kur‟an‟da iç disiplin - Şimşek, Yakup (My University, 2013)
İnsanın yaşadığı, hayatını sürdürdüğü dünya, huzurlu ve güvenli olduğu müddetçe yaşanabilir bir dünya olarak kalacaktır. Sosyal bir varlık olan insan, tüm davranışlarını, dünyanın bir bireyi olarak sergiler. İnsanın sergilemiş olduğu tüm davranışlar da, diğer insanlardan etkilenmişlikten ve diğer insanları etkilemekten uzak değildir. Dolaylı olarak yeryüzündeki tüm insanlar birbirleriyle etkileşim içerisindedirler. İnsanların yaşamış olduğu toplumsal hayat, ya çok huzurlu, güvenli bir hayat ya da emniyetin ve güler yüzün, mutluluğun eksik olduğu bir hayattır. Bizler insanlar olarak hangi dine mensup olursak olalım huzura, emniyete, ekonomik refaha ve mutluluğa ihtiyacımız olduğuna göre, iç disiplin tüm insanlar için gerekli olan bir kazanımdır. Kur’an-ı Kerim’in hitabının evrensel oluşunu da hatırlayacak olursak, konumuzun esasında tüm dünya insanlığını ilgilendirdiğini ve tüm insanlar için önem arz ettiğini anlarız. İç disiplinin konusu hayatın kendisi kadar geniş ve çok yönlüdür. Buradaki temel hedef ise dünya barışı ve ahiret mutluluğudur. Örneğin; toplumsal huzuru sağlama, topluma ve kendilerine zararlı insanları kontrol altına alma adına, her insan için bir güvenlik görevlisi tayin edilmesi mümkün değildir. Ben insanım diyebilen karakter sahibi her varlık, olumsuz hal ve hareketlerden rahatsız olmaktadır. Dolayısıyla, insanların vicdanlarına güven, doğruluk ve sadakat hissini yerleştirerek, toplumsal huzuru sağlayabiliriz. Suç oranlarını, inanların duygularını, karakterlerini eğiterek indirebiliriz. Bu söylediklerimizin tamamını “iç disiplin” başlığında ele alır ve inceleriz.

People live, in which the lives of the world will be peaceful and livable world for as long as it is safe. The man is a social being, all behavior as an individual exhibitions in the world. All behavior is exhibited, it is of no consequence for other people and other people effectiveness. The social life of the people lived in, or very peaceful, safe and friendly face life or safety, a life of happiness is incomplete. We as human beings, no matter what religion peace, safety, economic prosperity, and happiness that we need, according to the internal discipline that is required is an achievement for all the people. If you recall the universal occurrence call Koran, on the basis of our topic concerns the whole world and all of humanity that is important for people to understand. Spacious and versatile as life itself to the internal discipline. The main goal is world peace and the happiness of the Hereafter. For example, to ensure social peace, in the name of taking control of the society and harmful to people, it is not possible for human beings to be assigned a security guard. I can say person of character, each asset, and the movement is disturbed by the negative state. Therefore, people's conscience, trust, integrity, loyalty, a sense of social peace by placing provide. Crime rates, feelings of believers, the characters can pull educating. This is all we say internal discipline takes the title and to review it.