İş yaşamında temaruz olgusu (Malingering) - Atay, Salim (İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2007)
Dünyada malingering olarak tanınan ve DSM IV kriterlerinde yer alan temaruz, sadece Psikiyatri biliminin değil, iş yaşamının da yakından ilgili olduğu bir olgudur. Gelişmiş ekonomilerde konu iş yaşamı, verimlilik ve özellikle sigorta sektörü açısından ele alınırken ne yazık ki ülkemizde sadece Psikiyatri Uzmanları tarafından, Psikiyatrik bir olgu olarak algılanmaktadır. Makalede temaruz ele alınmakta ve gelişmiş ekonomilerdeki algılanış biçimi, önem ve etkilerinden örnekler verilmektedir.
Keywords: Temaruz, Malingering, Verimlilik, İş Kaybı.