Ergenlerin kimlik oluşumunun Facebook üzerinden incelenmesi: Nitel araştırma örneği - (:unkn) unknown (My University, 2013)
İnsanlar sosyal ağlarda gün geçtikçe daha fazla vakit geçirmekte, gerçek yaşam ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmakta ve yeni kimlikler inşa etmektedirler. Yapılan birçok araştırmada Facebook , en popüler ağ olarak ortaya çıkmaktadır. Facebook üzerinden yen i arkadaşlıklar kurulmakta, evlilik kararları alınmakta, toplumsal ve siyasi örgütlenmeler gerçekleşmekte, anlık paylaşımlarla alternatif sosyal medya oluşturulmaktadır. Ülkemizdeki istatistikler ve araştırmalarda Facebookun gençler arasında hızla yaygınlaştığı ve kullanım değerinin arttığı görülmektedir. Bu araştırmada sosyal iletişim ağlarından biri olan Facebookun ergenlerin kimlik/kişilik oluşumundaki rolü incelenmiştir. Ergenlerin Facebooku kullanım ve algılayışları, Facebookun ergenlerin aile, arkadaş ve romantik ilişkilerine etkileri, ergenlik kuramları ile ilişkilendirilmiştir. Bu amaçla çeşitli liselerden 15 -16 yaş arasındaki 12 öğrenci ile önceden hazırlanmış görüşme formu üzerinden derinlemesine görüşmeler gerçekleştirilmiştir

With each passing day, people are spending much more time on social networks, trying to meet the real life needs of their own and forming new identities. Within many researches being conducted, Facebook appears to be the most popular social network. Via Fa cebook, new friendships are formed, marriage decisions are made, social and political groups are organized and social media are formed with a kind of instant share system. In statistics and research conducted in our country, it is seen that Facebook is rap idly spreading out among the young with a raising usage proportion. This research aims at finding out th e role of Facebook on teenagers identity/personality development as being one of the social communication network. Teenagers Facebook usage and perception, the effects of Facebook on the family, friend and romantic relationships of teenagers are associated with the theories of puberty. Based on this purpose, a number of profound interviews are made with twelve students aged 15 -16 from different high schoo ls with the help of an interview form having been prepared beforehand.
Examination of identity formation in adolescents through on Facebook: Example of qualitative research
Keywords: Davranış Bilimleri; İletişim; Sosyal Çalışma; Sosyoloji