Türk vergi sisteminde ücret gelirlerinin vergilendirilmesi - Mercanoğlu, Aykut Sinan (My University, 2007)
TÜRK VERGİ SİSTEMİNDE ÜCRET GELİRLERİNİN VERGİLENDİRİLMESİ ÖZET Günümüzde devletin, sosyal bir devlet olmanın gerekliliklerini yerine getirebilmek için bir bütçeye, bundan da evvel bir gelire sahip olması gerekmektedir. Devlet söz konusu bu gelirleri, vergiler, harçlar, resimler, şerefiyeler vb. mali yükümlülükler aracılığıyla elde etmektedir. Hiç şüphe yok ki devlet gelirleri içerisindeki en önemli gelir türü vergi gelirleridir. Vergi gelirleri içerisinde gelir vergisine baktığımızda %21’lik bir paya sahip olduğunu görmekteyiz. Gelir vergisi içerisinde ise % 57 gibi çok büyük bir payla ücretliler ön plana çıkmaktadır. Çalışmamızda da gelir vergisi içerisinde önemli bir yer tutun ücret gelirlerinin vergilendirilmesi açıklanmaya çalışılmaktadır. Ücretin tanımı, ücret sayılan ödemeler, muafiyet ve istisnalar ile ücret gelirinin vergilendirme usul ve esasları çalışmamızın temel konusunu oluşturmaktadır. THE TAXATION OF SALARY INCOME IN THE TURKISH TAX SYSTEM

Nowadays, it is obvious that the government must have a budget and income to cover the anticipation of being a social state. The government gains this income by collecting taxes, charges, betterment taxes and other duties. Without any doubt, the tax incomes are the most crucial incomes among the other kinds of income. As we look up the statistics, we see that the income tax is 21% of the all state's tax incomes. Moreover, salary income is 57% of the whole income tax. In this study, we intend to explain the taxation of salary income which is the major part of income tax. The principle of this study contains the definition of salary, other payments considered as a salary, exceptions and exemptions and the procedures of salary taxation.
Keywords: Mali Hukuk; Ücret; Vergilendirme_Türkiye