Competence in personal selection process - Kotaman, Hüseyin (My University, 2003)
Soyad: Hüseyin Kotaman Kamu Yönetimi nsan Kaynakları Yönetimi ve Geliştirilmesi Danışman: Professor Canan Çetin Tez Türü ve Tarihi: Yüksek Lisans- Haziran 2003 Personel Seçimi, Yetkinlikler

PERSONEL SEÇİMİNDE YETKİNLİKLER Sermaye sahibi olan işletmelerin hammaddeler, ileri teknolojilere rahatlıkla ulaşabildileri günümüz iş dünyasında, örgütlerin rakiplerine karşı avantaj sağlayabilmeleri ve böylece Pazar yarışında öne geçebilmeleri için sahip oldukları insan kaynağını en iyi şekilde kullanmaları gerekmektedir. İnsan kaynağının işletmeler arasında farkın belirlenmesinde bu kadar etkili olması, personel seçimi sürecinin de önemini arttırmıştır. Örgütler sürecin başında doğru elemanlar seçerek rakiplerine karşı avantaj sağlamak istemektedirler. Personel seçimi sürecini doğru şekilde yapılandırıp en doğru seçimi yapabilmek, örgütler için yaşamsal hale gelmiştir. Bu çalışmada yetkinliklerin personel seçme sürecine olan etkileri belirlenmeye çalışılmıştır. Name and Surname: Hüseyin Kotaman Field: Public Administration Programme: Human Resource Management and Development Supervisor: Professor Canan Çetin Degree Awarded and Date: Master- July 2003 Personal Selection, Competence ABSTRACT COMPETENCEIS IN PERSONAL SELECTION PROCESS Mass product begins with machine and automation revolitions. In this process quality and the variety of the products and service increased extraordinarly. As a result of this process trade of raw material lost its impotance and manufactoring became real business. The technology which is used in manufactoring became widespread and all the producters with the capital get the oppurtunity to reach high technology. Under these conditions human resources of companies -which want to get most market share- became only productive factor which can create competitive advantage against other companies. Organization need to select employees which will provide competitive advantages against other organizations. For these reasons recruitment and selection process became very important for companies. With this study the effects of competence concept on personal selection process is explained.
Keywords: İnsan Kaynakları Yönetimi; Kamu yönetimi; Merkezi idarelerin yönetimi; Personel Seçimi